Chaux är vår nya matsal

I den nya matsalen ska vi inte servera hamburgare och inte heller lufsa. Vi siktar på att hålla råvarorna så lokala som möjligt och jobba kreativt utifrån tillgång.

Några saker är stående på menyn och till att börja med kommer de att vara två:

Älgcarpaccio

Granbarksost framtagen i samarbete med Ölands Köksmejeri

Det övriga på menyn kommer att presenteras i form av rätter i mellanstorlek, både varma/kalla och från vatten/land/skog.

Öppettider

17-23 från den 3 juli (onsdag till söndag i efterföljande veckor)

11 juli är restaurangen abonnerad, boka gärna ett annat datum.

Boka bord på vanliga numret 0485-20080 men var noga med att säga att ni vill ha bord i nya matsalen Chaux…

Le Mnü du Chaux

Knäcke och smör

Kallrökt skinka från Rosas eller bitar av långlagrad getost från Hagelstad till knäcket 55:-

Sparris från Ranstad med hängd kräm fräsch, regnbågerom, rödlök och dill 155:-

Älgcarpaccio på svensk älg, långlånglagrad ost från Hagelstad, ramsmajo, lingon och krutong 145:-

Långbakad linderödsgris från Videkullen, sötstark glaze, kimchisallad och glasnudel 195:-

Torsk från havet med kål och betor från Kesnäs, brynt smör och svinmålla från Gudesjö 195:-

Morot och morot från Källa, svensk yoghurt och yoghurt, gråärtor och gråärtor från södra ön 175:-

Liten ost av gruyeretyp från Ölands Köksmejeri, ruccola från Björkvägen, hasselnöt och inlagd skogslök från vägkanten 75:-

Stor ost från Ölands Köksmejeri, inslagen i granbark från Gudesjö. Serveras varm från ugnen med chark från Rosas, inlagt från det vilda, potatis och bröd (2-6 pers) 725:-

Tryfflar 35:-/st

Vit choklad- och karamellmousse med öländska gubbar, mandelkrokant och kakkrutonger 115:-

Med reservation för slutförsäljning och förändringar.