Le Mnü du KaLK

Lunch den tjugofjärde dagen i den sjätte månaden i det tvåtusennittonde året efter Kristi födelse

Lunch serveras fram till 16

Stekt svensk gris med små nypotäter, västerbottenkräm och sallad med kål och primörgrönt 115:-

eller 

Lufsa med svenskt fläsk, rårörda lingon och grädde 115:-

eller

Soppa på grön sparris från Ranstad serveras med bröd och smör 115:-

———————————————————————————————————-

KalKsKänKen (Öppet från 17.00 var dag)

Några smårätter som kan intagas som förrätt eller ätas tills mättnadskänsla uppstår.

Fråga oss om ni har några funderingar kring allergener!

Sparris från Ranstad med rostad hasselnöt, smör och långlagrad ost från Hagelstads getter och mejerister 145:-

Älgcarpaccio med rostad vitlök, kallpressad rapsolja, lingon, Västerbotten och ramsmajo 155:-

Gazpacho med kallrökt skinka från Rosas och vitlökat bröd 135:-

Plock: vad köket erbjuder i ost, chark etc. 155:-

Skogsgetko (högst begränsad upplaga)

Mejeristerna i Hagelstad har gjort en ost på getmjölk från just Hagelstad och komjölk från Gudesjö. Osten har lagrats i en ring av granbark, också den från Gudesjö. Vi smälter osten i ugnen och den avnjuts med charkuterier, inlagd lökknopp, potät och bröd 695:- (Räcker som varmrätt till två pers eller förrätt/snacks för 4-6 pers)

Burgare

På alla våra burgare lägger vi majonnäs, sallad, rödlök, tomat och saltgurka.

Vi steker köttet medium, säg till om välstekt eller blodigt.

Till alla burgarna får du nyfriterade chips.

Brödet bakar vi med bubblande surdeg och hög värme.

Till burgaren grovmaler vi svenskt nötkött och tillsätter egenrökt chili för smak. Lamm får vi från Västerslät bortom Kalmar.

Fråga oss om ni har några funderingar kring allergener!

Klassiker 205:-

Nötköttsburgare med Västerbotten och bacon

Sommaren är här 230:-

Nötköttsburgaren toppad med stekt sparris från Ranstad, grön pesto och riven långlagrad ost från Hagelstads getter(och mejerister)

Massa lök extra ost 225:-

Nötköttsburgaren toppad med taleggio, karamelliserad gul lök,

syrad rödlök, fermenterad vitlök och friterad chalotten

Hawaii utan banana 220:-

Nötköttsburgaren med Västerbotten, söt/het ananas och kallrökt skinka från Rosas

Säger Bää… 225:-

Lammburgare med chevre, bacon, valnötter och honung

Back to the roots 195:-Panerad och friterad rotselleri toppad med Västerbotten och syrad rödlök

Ärtor från ön 220:-

Gröna svenska ärtor och grå ärtor från ön toppat med taleggio och stekt sparris från Ranstad samt grön pesto

Extra Extra!

Dipp till chipsen 25:-Chilimajo, Tryffelmajo, Ramsmajo, Barteks Ketchup

Lyxdipp 35:-

Vanlig majo med en hög riven långlagrad ost från Hagelstad

Hotta till! 25:-

Färsk chili och hemgjord ”habanerotabasco” på valfri burgare

Dubbla insatsen 125:-

Dubbelt kött plus dubbel topping för dig som är väldigt hungrig

Efter maten

Creme Brulée 95:-

Med inkokt rabarber

Glass från Hagelstad 65:-

Glass på getmjölk med hasselnötssmak serveras med kaksmulor och öländska gubbar

Chokladkaka 85:-

Mörk chokladkaka med, öländska jordgubbar, grädde mandelkrokant

Barnens mat

Mindre burgare 95:-

Naturell burger med grönsaker och majo vid sidan

Pannkakor (2/4st) 75/95:-

med sylt och grädde

Fish n chips (1 eller 2 bitar fisk) 85/125:-

Smaklig spis!

//Le Chef