Le Mnü du KaLK

Den tjugofemte dagen i den nionde månaden i det tvåtusentjugoförsta året efter Kristi födelse

Lunchalternativ serveras fram till 16.00

Smauländska isterband med dillstuvad potatis, betor och cidervinägersenap 125:-

eller

Lufsa med svenskt fläsk, lingon och grädde 115:-

eller

Rostad blomkål och gråärtor gratinerat med västerbotten serveras med dillstuvad potatis, betor och cidervinägersenap 125:-

eller

Vetetortilla med långkokt svensk ko toppas med västerbotten och serveras med sallad och chilimajo 125:-

Förrätter

Älgcarpaccio 145:-

Ramsmajo, lingon, krutong, västerbotten

Plocktallrik 185:-

Chark från Rosas, ost, oliver, inlagt och bröd

Gnocchi di potäte 125:-

Gnocchi på öländsk potät med brynt smör och äpple

Burgare

På alla burgare lägger vi majonnäs, sallad, rödlök, tomat och saltgurka. Vi steker köttet medium, säg till om välstekt eller blodigt. Till alla burgare får du nyfriterade chips. Brödet bakar vi med bubblande surdeg och hög värme. Till burgaren grovmaler vi svenskt nötkött och tillsätter egenrökt chili för smak. Lamm får vi från Västerslät.

Fråga om ni har några funderingar kring allergener!

Klassiker 210:-

Nötköttsburgare med Västerbotten och bacon

På koreanska 240:-

Nötköttsburgare med färsk jalapeño, västerbotten och vår egen kimchi

Feta betor 235:-

Nötköttsburgare med fetakräm och inlagd beta från Källa

Massa lök extra ost 235:-

Nötköttsburgaren toppad med taleggio, karamelliserad gul lök, syrad rödlök, fermenterad vitlök och friterad chalotten

Vadhållaren 230:-

Nötköttsburgare med västerbotten, bacon, dijon och pepparrot

Säger bää… 250:-

Lammburgare med chevre, bacon, valnötter och honung

Back to the roots 225:-

Panerad friterad rotselleri toppad med fetakräm och inlagd beta

Ärtor från ön 225:-

Öländska gråärtor och svenska gröna ärtor toppat med taleggio, inlagda grillade grönsaker och pesto

Det finns även mat till barnen, desserter och dipp till chipsen…

//Le Chef