Le Mnü du KaLK

Den nittonde dagen i den sjätte månaden i det tvåtusentjugoförsta året efter Kristi födelse

Lunchalternativ serveras fram till 16, dryck och kaffe tillkommer

Glazade svenska kamben med friterad potatis, BBQ och sallad 125:-

eller

Lufsa med svenskt fläsk, rårörda lingon och grädde 115:-

eller

Potatiskroketter med västerbotten serveras med sallad syrad rödlök och chilimajo 125:-

eller

Sallad med sparris från Ranstad, ramsmajo och stekt bröd 125:-

Förrätter

Älgcarpaccio 145:-

Ramsmajo, lingon, krutong, västerbotten

Plocktallrik 185:-

Chark från Rosas, ost, oliver, inlagt och bröd

Gnocchi di potäte 125:-

Gnocchi på öländsk potät med brynt smör och äpple

Sparris från Ranstad 155:-

med västerbottensost, ramslök, ogräs och krutonger

Burgare

På alla burgare lägger vi majonnäs, sallad, rödlök, tomat och saltgurka. Vi steker köttet medium, säg till om välstekt eller blodigt. Till alla burgare får du nyfriterade chips. Brödet bakar vi med bubblande surdeg och hög värme. Till burgaren grovmaler vi svenskt nötkött och tillsätter egenrökt chili för smak. Lamm får vi från Västerslät.

Fråga om ni har några funderingar kring allergener!

Klassiker 210:-

Nötköttsburgare med Västerbotten och bacon

På koreanska 240:-

Ädel försommar 250:-

Nötköttsburgare med kvibille gräddädel och sparris från Ranstad

Nötköttsburgare med västebottensost, kimchi och hackad färsk jalapeño

Massa lök extra ost 235:-

Nötköttsburgaren toppad med taleggio, karamelliserad gul lök, syrad rödlök, fermenterad vitlök och friterad chalotten

Vadhållaren 230:-

Nötköttsburgare med västerbotten, bacon, dijon och pepparrot

Säger bää… 250:-

Lammburgare med chevre, bacon, valnötter och honung

Ny bää!!! 250:-

Lammburgare med tsatsiki och grillade inlagda grönsaker

Back to the roots 225:-

Panerad friterad rotselleri toppad med västerbotten, ogräspesto och stekt sparris från Ranstad

Ärtor från ön 225:-

Öländska gråärtor och svenska gröna ärtor toppat med taleggio, inlagda grillade grönsaker och ogräs

Det finns även mat till barnen, desserter och dipp till chipsen…

//Le Chef