Le Mnü du KaLK

Den tjugonde dagen i den tionde månaden i det tvåtusentjugonde året efter Kristi födelse

Lunch serveras fram till 16, vanligt vatten och kaffe ingår

Pytt i panna på svensk gris serveras med enkelstekt ägg, gräddig sås, kapris och inlagd pumpa 125:- 

eller

Lufsa med svenskt fläsk, rårörda lingon och grädde 115:-

eller

Vegetarisk lasagne serveras med sallad och ramsmajo 115:-

Om du är extra hungrig kan du lägga till 25 kronor för soppa och bröd före huvudrätten och skål med sallad till. Idag har vi tomatsoppa.

————————————————————————————————————

Förrätter

Älgcarpaccio 145:-

Ramsmajo, lingon, krutong, västerbotten

Rotsellericarpaccio 135:-

Bakad rotselleri med rökt olja, lingon, långlagrad ost från Hagelstad och ramsmajo

Plocktallrik 185:-

Chark från Rosas, ost, oliver, inlagt och bröd

Burgare

På alla våra burgare lägger vi majonnäs, sallad, rödlök, tomat och saltgurka.

Vi steker köttet medium, säg till om välstekt eller blodigt.

Till alla burgarna får du nyfriterade chips.

Brödet bakar vi med bubblande surdeg och hög värme.

Till burgaren grovmaler vi svenskt nötkött och tillsätter egenrökt chili för smak. Lamm får vi från Västerslät, Jordsläta Södergård eller Mysinge.

Fråga oss om ni har några funderingar kring allergener!

Klassiker 210:-

Nötköttsburgare med Västerbotten och bacon

Massa lök extra ost 235:-

Nötköttsburgaren toppad med taleggio, karamelliserad gul lök,

syrad rödlök, fermenterad vitlök och friterad chalotten

Vadhållaren 230:-

Nötköttsburgare med västerbotten, bacon, dijon och pepparrot

Trucker de Luxe 265:-

Nötköttsburgare med västerbotten, bacon, stekt ägg, ostgrillare från Rosas och bea

Ädla plommon 245:-

Nötköttsburgare med ädelost och plommonchutney

Säger Bää… 235:-

Lammburgare med chevre, bacon, valnötter och honung

Back to the roots 195:-Panerad och friterad rotselleri toppad med Västerbotten och inlagd pumpa

Ärtor från ön 225:-

Gröna svenska ärtor och grå ärtor från ön toppat med taleggio och plommonchutney