Le Mnü du KaLK

Den sjätte dagen i den femte månaden i det tvåtusentjugoförsta året efter Kristi födelse

Lunchalternativ serveras fram till 16, vatten och kaffe ingår

Baconlindad köttfärslimpa på svensk gris och ko serveras med champinjonsås, stekt potatis och gelé 125:-

eller 

Lufsa med svenskt fläsk, rårörda lingon och grädde 115:-

eller

Vetetortilla med köttfärsfyllning serveras med sallad och chilimajo 125:-

eller

Couscousbiff med potatis, champinjonsås och gelé 125:-

Förrätter

Älgcarpaccio 145:-

Ramsmajo, lingon, krutong, västerbotten

Plocktallrik 185:-

Chark från Rosas, ost, oliver, inlagt och bröd

Gnocchi di potäte 125:-

Gnocchi på öländsk potät med brynt smör och äpple

Burgare

På alla burgare lägger vi majonnäs, sallad, rödlök, tomat och saltgurka. Vi steker köttet medium, säg till om välstekt eller blodigt. Till alla burgare får du nyfriterade chips. Brödet bakar vi med bubblande surdeg och hög värme. Till burgaren grovmaler vi svenskt nötkött och tillsätter egenrökt chili för smak. Lamm får vi från Jordsläta Södergård.

Fråga om ni har några funderingar kring allergener!

Klassiker 210:-

Nötköttsburgare med Västerbotten och bacon

Massa lök extra ost 235:-

Nötköttsburgaren toppad med taleggio, karamelliserad gul lök, syrad rödlök, fermenterad vitlök och friterad chalotten

Vadhållaren 230:-

Nötköttsburgare med västerbotten, bacon, dijon och pepparrot

Säger bää… 250:-

Lammburgare med chevre, bacon, valnötter och honung

Ny bää!!! 250:-

Lammburgare med tsatsiki och grillade inlagda grönsaker

Back to the roots 195:-

Panerad friterad rotselleri toppad med västerbotten och inlagd pumpa

Ärtor från ön 225:-

Öländska gråärtor och svenska gröna ärtor toppat med taleggio, inlagda grillade grönsaker och ogräs

Det finns även mat till barnen, desserter och dipp till chipsen…

//Le Chef