Le Mnü du KaLK

Obs! Vi håller just nu på med en renovering i bar och kök och därför sitter alla gäster i galleriet och vi serverar maten ifrån vårt nya kök på Chaux. Med våra begränsade lokaler vill vi helst att ni lämnar husdjuren hemma. Öppet som vanligt men lite annorlunda upplägg.

//Kalket

Den artonde dagen i den tionde månaden i det tvåtusentjugoförsta året efter Kristi födelse

Lunchalternativ serveras fram till 16.00, kaffe ingår

Stekt svenskt fläsk med löksås, lingon och potäter 125:-

eller

Lufsa med svenskt fläsk, lingon och grädde 115:-

eller

Potatisbiffar med bakad spetskål, västerbotten och frön 125:-

eller

Vetetortilla med långkokt nöt och kyckling serveras med sallad och chilimajo 125:-

Förrätter

Älgcarpaccio 145:-

Ramsmajo, lingon, krutong, västerbotten

Plocktallrik 185:-

Chark från Rosas, ost, oliver, inlagt och bröd

Gnocchi di potäte 125:-

Gnocchi på öländsk potät med brynt smör och äpple

Burgare

På alla burgare lägger vi majonnäs, sallad, rödlök, tomat och saltgurka. Vi steker köttet medium, säg till om välstekt eller blodigt. Till alla burgare får du nyfriterade chips. Brödet bakar vi med bubblande surdeg och hög värme. Till burgaren grovmaler vi svenskt nötkött och tillsätter egenrökt chili för smak. Lamm får vi från Västerslät.

Fråga om ni har några funderingar kring allergener!

Klassiker 210:-

Nötköttsburgare med Västerbotten och bacon

Skördepumpa 240:-

Nötköttsburgare med ädelost, inlagd pumpa och rostade solroskärnor

Massa lök extra ost 240:-

Nötköttsburgaren toppad med taleggio, karamelliserad gul lök, syrad rödlök, fermenterad vitlök och friterad chalotten

Vadhållaren 230:-

Nötköttsburgare med västerbotten, bacon, dijon och pepparrot

Säger bää… 250:-

Lammburgare med chevre, bacon, valnötter och honung

Back to the roots 225:-

Panerad friterad rotselleri toppad med västerbotten, karamelliserad lök och syrad rödlök

Ärtor från ön 225:-

Öländska gråärtor och svenska gröna ärtor toppat med taleggio, inlagd pumpa och rostade solroskärnor

Det finns även mat till barnen, desserter och dipp till chipsen…

//Le Chef