Le Mnü du KaLK

Den tjugosjunde dagen i den första månaden i det tvåtusentjugoförsta året efter Kristi födelse

Lunchalternativ serveras fram till 15, vatten och kaffe ingår

Ugnsbakt torsk med potatisstomp, smörstekta grönsaker och krämig sås med vitt vin och rostad vitlök 125:-

eller

Vetetortilla med isterband, västerbotten och lingon serveras med sallad och chilimajo 125:-

eller

Lufsa med svenskt fläsk, rårörda lingon och grädde 115:-

eller

Ostgratinerade grönsaker på paprika med potatisstomp och krämig sås med vitt vin och rostad vitlök 115:-

Om du är extra hungrig eller bara sugen så har vi majssoppa för 25 kronor extra vid köp av lunch. 

————————————————————————————————————

Förrätter

Älgcarpaccio 145:-

Ramsmajo, lingon, krutong, västerbotten

Rotsellericarpaccio 135:-

Bakad rotselleri med rökt olja, lingon, långlagrad ost från Hagelstad och ramsmajo

Plocktallrik 185:-

Chark från Rosas, ost, oliver, inlagt och bröd

Burgare

På alla våra burgare lägger vi majonnäs, sallad, rödlök, tomat och saltgurka.

Vi steker köttet medium, säg till om välstekt eller blodigt.

Till alla burgarna får du nyfriterade chips.

Brödet bakar vi med bubblande surdeg och hög värme.

Till burgaren grovmaler vi svenskt nötkött och tillsätter egenrökt chili för smak. Lamm får vi från Västerslät, Jordsläta Södergård eller Mysinge.

Fråga oss om ni har några funderingar kring allergener!

Klassiker 210:-

Nötköttsburgare med Västerbotten och bacon

Massa lök extra ost 235:-

Nötköttsburgaren toppad med taleggio, karamelliserad gul lök,

syrad rödlök, fermenterad vitlök och friterad chalotten

Ädel jul 245:-

Nötköttsburgaren med ädelost, julskinka, rödkål och senap

Vadhållaren 230:-

Nötköttsburgare med västerbotten, bacon, dijon och pepparrot

Säger Bää… 235:-

Lammburgare med chevre, bacon, valnötter och honung

Back to the roots 195:-Panerad och friterad rotselleri toppad med Västerbotten och inlagd pumpa

Ärtor från ön 225:-

Gröna svenska ärtor och grå ärtor från ön toppat med taleggio och plommonchutney